Дубровицька міська рада
Рівненська область, Сарненський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Служба зайнятості інформує!

Дата: 22.02.2023 09:31
Кількість переглядів: 172

Шановні роботодавці!

Державна служба зайнятості пропонує Вам партнерство і взаємовигідну співпрацю.

Законом України від 21 вересня 2022 року № 2622-IX «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування служби зайнятості, соціального страхування на випадок безробіття, сприяння продуктивній зайнятості населення, у тому числі молоді, та впровадження нових активних програм на ринку праці» запроваджено нові компенсаторні механізми працевлаштування зареєстрованих безробітних.

Компенсація роботодавцям єдиного внеску

 

  1. Компенсація роботодавцям єдиного внеску при працевлаштуванні безробітних, які мають додаткові гарантії у працевлаштуванні, а саме:
  • один з батьків або особа, яка їх замінює і має на утриманні дитину (дітей) віком до шести років;
  • діти сироти та діти, позбавлені батьківського піклування;
  • особи, звільнені після відбуття покарання або примусового лікування;
  • особи, яким до настання права на пенсію за віком відповідно до статті 26 ЗУ «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» залишилося 10 і менше років;
  • особи, яким виповнилося 15 років та які за згодою одного з батьків або особи, яка їх замінює, можуть, як виняток, прийматися на роботу;
  • особи, стосовно яких згідно із ЗУ «Про соціальний і правовий захист осіб, стосовно яких встановлено факт позбавлення особистої свободи внаслідок збройної агресії проти України, та членів їхніх сімей» встановлено факт позбавлення особистої свободи внаслідок збройної агресії проти України, після їх звільнення;
  • інші категорії громадян, визначені КМУ, з урахуванням ситуації на ринку праці, а також встановлення карантину, виникнення надзвичайної ситуації, введення надзвичайного або воєнного стану в країні.

Роботодавцю компенсуються фактичні витрати у розмірі єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за відповідну особу на місяць, за який він сплачений, але не більше подвійного розміру мінімального страхового внеску. Загальна тривалість виплати компенсації становить 12 місяців. Компенсація проводиться за працевлаштування безробітних, які перебувають у статусі зареєстрованого безробітного понад один місяць, за направленням служби зайнятості, строком не менше ніж на два роки.

 

  1. Компенсація суб’єктам малого підприємництва єдиного внеску при працевлаштуванні безробітних на нові робочі місця.

Суб’єктам малого підприємництва, які працевлаштовують зареєстрованих безробітних строком не менше ніж на два роки за направленням служби зайнятості, на нові робочі місця, компенсуються фактичні витрати у розмірі єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за відповідну особу за місяць, за який він сплачений. Загальна тривалість виплати становить 12 місяців.

  1. Компенсація роботодавцям єдиного внеску при працевлаштуванні безробітних, які перебувають у статусі понад 6 місяців (набирає чинності з 29.04.2022 р.)

Роботодавцю, що працевлаштовує особу, яка перебуває у статусі зареєстрованого безробітного понад 6 місяців, за направленням служби зайнятості, строком не менше ніж на два роки, компенсуються фактичні витрати у розмірі єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за відповідну особу на місяць, за який він сплачений, але не більше подвійного розміру мінімального страхового внеску. Загальна тривалість виплати компенсації становить 12 місяців.  

Компенсація роботодавцям витрат на оплату праці

 

  1. Компенсація 50% фактичних витрат на оплату праці при працевлаштуванні окремих категорій безробітних.

Компенсація надається роботовцю, який працевлаштовує громадян, яким до настання права на пенсію залишилося не більше п’яти років, осіб з інвалідністю, які не досягли пенсійного віку, встановленого статтею 26 ЗУ «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», учасників бойових дій, зазначених у пунктах 19-21 частини першої статті 6 ЗУ «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту».

Роботодавцю, який працевлаштовує відповідних осіб за направленням служби зайнятості та які перебувають у статусі зареєстрованого безробітного понад один місяць, компенсуються 50 відсотків фактичних витрат на оплату праці, але не більше розміру мінімальної заробітної плати. Загальна тривалість виплати компенсації становить шість місяців. Термін працевлаштування – не менше ніж один рік.

  1. Компенсація 50% мінімальної заробітної плати при працевлаштуванні безробітних з числа молоді.

Роботодавцю, який за направленням служби зайнятості, працевлаштовує зареєстрованого безробітного, компенсуються 50 відсотків мінімальної заробітної плати за відповідну особу на місяць.

Компенсація надається за працевлаштування зареєстрованих безробітних із числа осіб:

  • віком до 25 років, які сумарно мають страховий стаж не більше 12 місяців;
  • віком до 35 років – на перше робоче місце;
  • звільнених із строкової військової або альтернативної (невійськової) служби – на перше робоче місце після такого звільнення.

Загальна тривалість виплати компенсації становить не більше шести місяців, за умови збереження гарантій зайнятості особи протягом періоду, що перевищує виплату у два рази.

Вищезазначені особи, можуть одноразово скористатися правом на працевлаштування у роботодавця з компенсацією за них частини витрат на оплату праці.

  1. Компенсація роботодавцям витрат на оплату праці за працевлаштування безробітних з числа внутрішньо переміщених осіб (стаття 24-1 ЗУ «Про зайнятість населення»).

Компенсація роботодавцю витрат на оплату праці тривалістю не більше шести календарних місяців надається роботодавцю за умови працевлаштування зареєстрованих безробітних з числа внутрішньо переміщених осіб за направленням центру зайнятості на умовах строкових трудових договорів і збереження гарантій зайнятості таких осіб протягом періоду, що перевищує тривалість виплати у 2 рази. Компенсація виплачується в розмірі фактичних витрат на оплату праці осіб, прийнятих за направленням центрів зайнятості, але не вище двох розмірів мінімальної заробітної плати.

Компенсація витрат роботодавця на оплату праці проводиться за кожен непарний місяць роботи протягом року, але не більше ніж шість календарних місяців.

 

У випадку працевлаштування осіб з інвалідністю, виплата компенсації здійснюється за рахунок коштів Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю.

 

 

Консультацію щодо надання послуг Ви можете отримати у Дубровицькому управлінні Сарненської філії Рівненського ОЦЗ за адресою:  34100, м. Дубровиця, вул. Гольшанських , 23а або за телефонами (03658) 20815, 0683752084

Додатково: з інформацією щодо надання послуг роботодавцям можна ознайомитись на Інтернет – порталах служби зайнятості www.dcz.gov.ua 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних