Дубровицька міська рада
Рівненська область, Сарненський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Шановні споживачі води КП «Міськводоканал»

Дата: 02.06.2023 15:33
Кількість переглядів: 75

Шановні споживачі води КП «Міськводоканал»

      На жаль, зміну клімату відчуваємо і всі ми в Україні. Наше місто не є виключенням . Стало набагато сухіше і для того щоб добре росла городина, квіти, та дерева ми їх рясно поливаємо з водогону. У мене ж лічильник!!! Між тим, є проблема. Це правда, що наше місто  відчуває нестачу води. Однак, правдою є і те , що система водогонів міста спроектована та збудована в радянські часи, коли використовувати воду для поливу з централізованого водогону було категорично заборонено під загрозою вельми великого штрафу. Система водопостачання міста не розрахована на полив городів. Тому, коли сотні людей (кожен тільки трішечки!) починають поливати городи, з мережею починаються проблеми, які призводять до проблем у споживачів… З кранів тече іржава вода… Падіння тиску у мережах …

        Між тим, все дуже просто, надмірне споживання води, призводить до перепадів тиску у водогонах мережі. Утворюються ділянки з високим та низьким тиском. Це не тільки призводить до поривів труб – мережа не розрахована на такі навантаження, але й з стінок труб на ділянці з підвищеним тиском зривається іржа. Вода, як наслідок, забруднюється і з крана споживачів тече іржава вода.

      За десятиліття роботи металевих водогонів в них природнім шляхом утворились іржа. Науковці давно дослідили ці процеси. Під час експлуатації мереж в зимовий період відбувається так званий умовний застій води, під час якого зменшується кількість розчиненого у воді кисню, змінюється склад та концентрація природних домішок , посилюються біохімічні процеси на внутрішній поверхні труб. Тобто, проходить процес корозії труб і як подальші наслідки – вимивання матеріалу труб та його подальший осад. Між продуктами корозії і металом відбувається реакція, в результаті якої у воду потрапляють не тільки іони заліза, але й колоїдні частки осаду. Наявність у воді цих часток сприяє кольоровості води – це ефект «червоної води». В межах наявних можливостей КП Міськводоканал проводить заміну труб на пластикові, але це робота на роки, а чиста вода необхідна всім зараз.

      Шановні споживачі, якщо Вам вкрай необхідно полити город, то ласкаво просимо поливати городи в годині мінімального споживання води: з 22 години вечора до 6 години ранку. Звичайно поливати город можна й вдень, з набраних вночі ємкостей з водою. Існують , також системи крапельного поливу. Лише взаємна повага та розумне використання наявного технічного ресурсу дозволять нам безпроблемно користуватись всіма перевагами централізованого водопостачання.

Дякуємо за розуміння.

КП « Міськводоканал»


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних