Дубровицька міська рада
Рівненська область, Сарненський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Звіт про результати громадського обговорення реорганізації Крупівськоїгімназії Дубровицької міської ради шляхом приєднання до Берестівського ліцею Дубровицької міської ради

Дата: 12.06.2024 10:12
Кількість переглядів: 100

Звіт

про результати громадського обговорення реорганізації Крупівськоїгімназії Дубровицької міської ради шляхом приєднання до Берестівського ліцею Дубровицької міської ради

 

З метою забезпечення гласності, відкритості та прозорості діяльності Дубровицької міської ради, врахування громадської думки під час прийняття важливих рішень для територіальної громади, у період з 12 травня 2023 року по 12 травня 2024 року  було проведено публічне громадське обговорення проєкту рішення Дубровицької міської ради «Про реорганізаціюКрупівської гімназії Дубровицької міської ради шляхом приєднання до Берестівського ліцею Дубровицької міської ради».

       Передумовою слугувало те, що Крупівська гімназія є закладом з малою наповненістю класів та є затратною  комунальною установою. Станом на момент опублікування інформаційного повідомлення у Крупівській гімназії навчалося 49 учнів, тоді як спроможність закладу освіти 140. Вартість утримання 1 учня у Крупівській гімназії Дубровицької міської ради становила  – 71,02 тис. грн. У зв’язку з малою наповненістю класів закладу є загроза втратити права громади на отримання освітньої субвенції з державного бюджету на оплату праці педагогічним працівникам. В такому випадку, бюджетне навантаження щодо оплати заробітної плати педагогам цих закладів буде покладене на місцевий бюджет, що призведе до мінімізації видатків на основні поточні потреби закладів (покращення матеріально-технічної бази тощо) і негативно вплине на забезпечення надання якісних освітніх послуг і забезпечення комфортного освітнього простору (середовища). З метою збереження за закладами освіти громади високого коефіцієнту при розподілі освітньої субвенції, збереження рівня заробітних плат педагогічних працівників, є потреба провести заходи щодо трансформації (зміни) мережі закладів освіти згідно запропонованого проєкту рішення.

Обговорення проводилося Дубровицькою міською радою.

Відповідальний за проведення громадського обговорення – Кухарець Микола Миколайович – заступник голови Дубровицької міської ради.

         Відповідне інформаційне повідомлення було оприлюднене на офіційному веб-сайті Дубровицької міської ради 22.05.2023 року (в рубриці «Новини»).

         До обговорення були запрошені всі  мешканці Дубровицької міської  ради.

          З врахуванням п.12 постанови Кабінету Міністрів України №996 від 03.11.2010 «Про забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики» обрано такий вид консультацій з громадськістю як електронні. Оскільки відповідно   до   Указу Президента України від 24 лютого 2022 року № 64/2022 «Про введення воєнного стану в Україні», затвердженого Законом України від 24 лютого 2022 року №2102-ІХ, Указу Президента України від 14 березня 2022 року №133/2022 «Про продовження строку дії воєнного стану в Україні», затвердженого Законом України  від 15 березня 2022 року №2119-ІХ, Указу Президента України від 18 квітня 2022 року №259/2022 «Про продовження строку дії воєнного стану в Україні»,  затвердженого Законом України від 21 квітня 2022 року №2212-ІХ, Постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до деяких актів Кабінету Міністрів України» від 25.04.2023 № 383 на території України продовжено карантин до 30 червня 2023 року, діяла заборона на проведення масових зібрань, тому пропозиції та зауваження приймалися у письмовій форміза поштовою адресою: м.Дубровиця, вул. Воробинська, 16 та електронною поштою – dubr_misk_rada@ukr.netіз зазначенням особи та контактної інформації заявника.

      За вказаною електронною адресою в інформаційному повідомленні про громадське обговорення пропозицій та зауважень не надходило.

       До начальника відділу освіти, культури туризму, молоді та спорту Дубровицької міської ради 04.06.2024 року надійшло звернення від батьків учнів Крупівської гімназії з проханням приєднати заклад освіти до Дубровицької гімназії №1 Дубровицької міської ради, у зв’язку з відсутністю належного дорожнього покриття до с.Берестя.

       Відбулася зустріч з батьківською громадськістю с. Крупове (з батьками учнів Крупівської гімназії Дубровицької міської ради), де було обговорено проєкт рішення про реорганізацію Крупівської гімназії Дубровицької міської ради (протокол від 06.06.2024). Врахувавши думку батьків під час громадського обговорення, досліджено шляхи оптимізації та обрано найефективніший – реорганізувати Крупівську гімназію Дубровицької міської ради шляхом приєднання не до Берестівського ліцею Дубровицької міської ради, а до Дубровицької гімназії №1 Дубровицької міської ради.     Здійснено аналіз умов функціонування закладу, демографічну ситуацію  з прогнозуванням дитячого контингенту на наступні роки, матеріальних, фінансових ресурсів громади.У 2023-2024 навчальному році у Крупівській гімназії навчається 41 учень, функціонує тільки 5 класів (4 класи + 1 клас-комплект). Не набрано учнів до четвертого класу. Чотири класи мають наповнюваність менше 5 (1кл. – 3 учні, 3 кл. – 4 учні, 7 і 9 класи по 4 учні) та навчаються на індивідуальній формі (педагогічний патронаж) -7 і 9 кл, та у класі-комплекті 1 і 3 класи.Середня наповнюваність учнів у закладі 8, тоді як середня наповнюваність по громаді 16,8.Прогнозована кількість здобувачів освіти у 2024-2025 навчальному році  - 43 учні, 2025-2026 н.р.  – 43 учні, 2026-2027 н.р. – 42 учні, 2027-2028 н.р. – 38 учнів, 2028-2029 н.р – 30 учнів. Прогнозований набір учнів до 1 класу: 2024-2025 н.р.  - 6 учнів, 2025-2026 н.р.  – 5 учнів, 2026-2027 н.р. – 3 учні, 2027-2028 н.р. – 2 учні, 2028-2029 н.р – 1 учень. Демографічний аналіз демонструє, що з кожним роком у закладі буде зменшуватись кількість учнів. Немає перспективи збільшення кількості дітей. Видатки на утримання 1-го учня за рік по Крупівській гімназії Дубровицької міської ради становлять 83 415 грн.,  тоді як середній показник по громаді становить 41 461грн..Виділений обсяг коштів освітньої субвенції 2 659 107грн.,тоді як реальний обсяг коштів, який здійснюється на оплату праці педагогічного персоналу закладу 2 779 770 грн. Наявні в закладі навчальні класи, проте навчальні кабінети не достатньо  оснащені сучасними засобами навчання та шкільним обладнанням,  що обмежує умови для організації якісного освітнього процесу та реалізації завдань відповідно до Державного стандарту базової середньої освіти. Спортивна зала – відсутня, актова зала – відсутня.

Надмірні витрати на утримання закладу позбавляють можливості реінвестувати кошти громади у розвиток закладів освіти, для забезпечення більш високої якості освітніх послуг. Зменшення кількості здобувачів освіти у закладі  має наслідком дефіцит фінансування та є однією з основних передумов запланованої оптимізації.

За результатами проведення громадських обговорень складено протокол громадських слухань з обговорення проекту рішення Дубровицької міської ради «Про реорганізацію Крупівської гімназії Дубровицької міської ради шляхом приєднання до Берестівського ліцею Дубровицької міської ради» від 10 червня 2024 року.

Зі змісту такого протоколу слідує, що за результатами громадських слухань з обговорення згаданого вище проєкту рішення вирішено громадське обговорення щодо питання проекту рішення «Про реорганізацію Крупівської гімназії Дубровицької міської ради шляхом приєднання до Берестівського ліцею Дубровицької міської ради» визнати такими, що відбулися.

         Винести на розгляд депутатів Дубровицької міської ради проєкт  рішення Дубровицької міської ради рішення «Про реорганізацію Крупівської гімназії Дубровицької міської ради шляхом приєднання до Дубровицької гімназії №1 Дубровицької міської ради».

 

Заступник міського голови                                Микола КУХАРЕЦЬ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, Email, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних